Antal besökare

måndag, januari 10, 2011

Genus

Ja, Tanken är väl att jag ska skriva ett väldigt bra inlägg ang. just Genus och all debatt som är där till... Men jag vet inte om jag varken har orken eller tiden till det just nu så det får bli en annan dag... Däremot kan jag hålla med en del argument om att det borde bli ändring på vissa områden..

Tex så var jag på stan och hamnade helt plötsligt på HM:s barn avdelning och tittar därför lite på kläder till Ella.. Det som fanns på tjej avdelningen är ljusa färger, gärna med glitter eller paljetter på så att om en söm går så får man massor att dammsuga upp och sen fanns det inte så mycket annat bra och lekvänligt.. När jag däremot kollade på killarnas avdelning fanns det egentligen bara kläder som är hur bra som helst för att kunna leka i.. Mörka färger och sådant som man gillar för smuts och annat inte syns lika mycket...

Jag tycker att det borde bli lite ändring i modet för barn.. Jag tänker lära Ella att det är OK att tycka om motorer och sådant som är klassat POJKIGT.. Sen kommer jag även att handla kläder åt Ella på alla avdelningar som har hennes storlekar bara jag tycker att det passar Ella och att det är lektåligt...

En bra blogg om detta är: Lady dahmer som skriver inte bara om Genus utan även om annat skoj och bra... Ta en titt och gör själva en åsikt..


1 kommentar:

  1. Härligt Carin! Vi gör våra barn en enorm tjänst genom att låta dem vara barn och inte stereotyper av kön. Grattis till graviditeten förresten!

    SvaraRadera