Antal besökare

torsdag, augusti 25, 2011

Träning, efterkontroll och trots blandat med förkylning

Jag börjar med idag..
Jag började dagen med att skicka iväg Ella på dagis då hon faktiskt har blivit frisk från sin förkylning nu..

Medan hon var där så for jag och Svea till stan och testade mammaträningen på friskvårdskompaniet.. (Jag är faktiskt lite svag för det stället även om det är dyrare än typ 360) Jag kan säga att träningen känns fortfarande så jag hoppas att det ger resultat.. (Tränade Core)

Efter den träningen rusade jag vidare till barnmorskan då det var dags för efterkontroll, vilket betyder att vi satt och pratade om hur allt gick, hur det går nu och om det var något jag undrade över (ungefär)..
Gick superbra faktiskt.. Carin heter ju min barnmorska också och jag kan säga att jag trivs med henne och är glad att jag haft henne med mina 2 graviditeter.. Hoppas jag kommer ha henne om vi ska ha en till också..
Grejen med mig och Carin är ju att vi kan sitta och prata hur länge som helst och hon är likadan med folk som känner mig (minns när jag & Jenny for en sväng dit för att Jenny skulle göra nå snabbt, fast det gick inte så snabbt.. Eller hur Jenny?)..

Så det har som denna dag bestått av..

Då tar vi gårdagen..
Ella har som ni kanske förstått varit förkyld tidigare i veckan och jag kan nog säga att hon var ganska slut nu också fast man måste ju testa mamma MASSOR!

Vi tar en liten bit av gårdagen:
Jag: Ät maten ordentligt nu..
Ella börjar smått leka med maten
Jag: Men Ella, du ska ju äta maten inte leka med den. Ät ordentligt nu..
Ella tar en tugga och tittar sedan på mig med sina luriga ögon och börjar smått leka med maten igen..
Jag: Om du inte vill äta så kan du ju gå och tvätta dig.
Ella: Nej!
Jag: Men ät maten då och lek INTE med den..

osv.. Jag tror att ni fattar poängen.. Jag kan säga att detta fortsatte hela kvällen och jag menar hela kvällen..

Svea fick nämligen psykbryt igår eftermiddag och började skrika och skrika och höll på så med korta pauser fram tills en stund efter att Peder kom hem från sitt jobb. Ella fick därför inte somna när hon ville, jag fick bolla mellan en förkyld Svea som skriker och en trött, trotsig Ella.. Gissa om jag var slut när jag väl fick sova........

Men jag är glad att det är sällan jag möter sådana kvällar/dagar så jag känner mig ändå lyckligt lottad då jag har så snälla och bra barn som jag faktiskt har..

Jo, jag kanske också ska berätta att när Ella ville vara lite extra söt (läs: försökte få mig att lägga bort Svea och bara vara med Ella) så satte hon sig bredvid mig tittade på mig med sina stora blå, vred lite på huvudet (såg precis ut som en hund som försöker se söt ut då den vill ha något gott) och säger: Mamma... Mamma, jag älkar dej...

Gissa om jag blev glad...

Sen sa hon idag: Mamma, ja tyck om dej..

Gissa om man har världens bästa Troll!

Jag var även till läkaren igår (Bureå HälsoCentral) och pratade lite mediciner och så då min psoriasis blivit värre sen jag slutade vara gravid.. Och han tyckte att jag kunde använda medicinerna jag hade då jag ammar så han förnyade recepten och sen började vi prata om solningen jag fick göra efter att jag fått Ella.. Jag förklarade att det vart så mycket bättre av just solningen så han ringde till hudmottagningen i Skellefteå, men de tyckte att jag skulle avvakta och använda medicinerna först ett tag och sen sen om det inte vart bättre då så skulle jag höra av mig direkt till dem...

Vi får se helt enkelt hur det blir...

Ne, nu ska jag ta och försöka sova så jag säger som Ella..

HEJ DÅ, Annan dag... = Hej då, Vi ses en annan dag..

5 kommentarer:

 1. så ja antar att jag är den enda som verkligen inte gillar carin (barnmorskan).

  SvaraRadera
 2. Kul att du var på mammacore, jag minns ju hur roligt det var! Men, jag måste försvara mitt älskade Friskvårds, det är inte bara hemtrevligt och fantastiska instruktörer - men 360 är betydligt dyrare! Jomenvisst kostar mammaträningen typ tio kronor mindre, per gång. Men köper du ett tiokort kostar det plötsligt samma. Och om du sedan vill gå vidare till att träna något annat (mammacore blir rätt tradigt i längden!) då kostar det 70 per gång - men 120 på 360! Dom är dyra!

  Så, nu har jag fått lätta mitt hjärta.

  SvaraRadera
 3. Ja, Emma det kanske du är.. Jag vet inte alls... Men man tycker ju olika...

  Sara: Jag var tvungen att kolla igen och du har rätt.. Det är billigare på Friskvårds.. Jag hade fel, men trodde jag hade rätt men vilket som så spelar det ingen roll för som jag skrev så tycker jag bättre om friskvårds (även om jag inte har tränat någon annan stans)

  SvaraRadera
 4. Hur som helst är det jättekul att du är på friskvårds, då ses vi säkert någon gång :) Och 360 har ju inte direkt gjort det lätt att hitta eller tyda informationen om priser ;) Dom busarna...

  SvaraRadera
 5. Sara: Du har rätt även där att man får leta länge innan man hittar vars man ska för att se priser.. Men men..

  Jo, vi kommer nog säkert att ses någon dag.. Kanske du kan rekommendera ett bra pass för en nybörjare..:)

  SvaraRadera