Antal besökare

måndag, november 07, 2011

Kläder är inte allt

Behandlar du barn olika? Jag vet då att Jag behandlar barn olika beroende mycket på deras kläder. Jag försöker att inte göra det men jag är präglad av samhället sen liten hur jag behandlar barn och då främst efter kön och dvs även deras kläder.

Jag försöker låta mina barn ha alla dörrar öppna. Dels genom kläder men även genom att tänka igenom vad jag säger till dem. Att Jag själv inte försöker hämma dem utan snarare uppmuntra olika saker, olika lekar osv.

Samhället som jag växte upp i accepterade att pojkar var bråkiga, stökiga och på annat liknande sätt (boys will be boys). Men flickor fick inte vara det. Flickor skulle vara tysta, stilla och lugna.

De flickor som faktiskt var lite annorlunda som gjorde fler saker som pojkarna höll på med blev kallad pojkflicka. Som att det skulle förklara allt. Varför inte bara vara ett barn?

Själv var jag en typisk  pojkflicka tackar mycket av det på mina föräldrar då de ofta uppmuntrade mig till olika saker, men även mina syskon som visade olika sätt att vara och göra.

Idag ser väldigt mycket likadant ut, men man hoppas på en förändring och då är det bra att man når ut med information till föräldrar att barn måste få vara barn. Utforska allt och själva få bestämma vad de gillar och vill hålla på med.

Det är ingen skillnad på flickor och pojkar förutom deras kön. Deras beteende, utseende (dvs kläder) och annat är uppfostran av föräldrar och övriga samhället.

Jag låter mina döttrar vara barn. Både genom kläder och beteende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar