Antal besökare

tisdag, december 11, 2012

Stockholm -snökaos, Norrland - Vanlig vardag

Det pratas väldigt mycket om snökaoset i Stockholm. På facebook hånas de för att här uppe är det vardag för oss på vintern att få 0 - 30cm snö/ gång.

Jag vet flera norrlänningar som flyttat ner och det handlar inte om att de inte kan hantera det utan det handlar om att de som plogar borde gå en kurs i hur man ploga från oss.

Jag läste att aftonbladet har uppmärksammat hur det hånas och hur vi norrlänningar tycker att stockholmare borde hålla klaffen.

Vi får ca 1m snö på ett dygn och vi får det kallat ett snöoväder. Inte speciellt farligt. Plogbilarna och de extrainsatta plogarna går varma i typ ett dygn och vi hanterar det. Klagar inte namnvärt även om det inte var det roligaste vi gjort.

Stockholmarna får 30-40cm och hela staden står stilla. de få plogbilarna som finns plogar, men pressen är inte lika stor, flera gator står oplogade och när det slutar snöa så slutas det skotta (har jag läst hos flera av mina kompisar där nerifrån). Nej, skicka upp dem så ska jag lära dem även om jag aldrig har kört plogbil tidigare, men jag verkar ju kunna bättre än dem ändå.

Här har ni youtube videon som går varm på facebook nu. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar