Antal besökare

torsdag, december 17, 2015

Scolios

När jag hade mitt sommarlov mellan 7:an och 8:an växte jag tydligen enormt.

Mitt skelett blev för stort för min hud och därmed kom scoliosen. Om man förklarar det enkelt.

Under hösten for jag på kontroll och röntgen och det blev bestämt att eftersom min grad var för stor så fick det bli operation.

Sagt och gjort, snabba ryck, fick donera blod till mig själv, kolla upp lite mer prover och i Mars 2001 blev jag stelopererad.

Eftersom hela min rygg var drabbad så är hela min rygg stel och jag kan bara böja på nacke och höft. För mig var detta en väldigt känslig tid då jag gick högstadiet, var mobbad, blyg och en hel massa annat som en 14-åring är. 

Jag var borta från skolan i 3 veckor och sen började jag gå lite smått, åt medicin för smärtan och försökte leva mitt liv som vanligt. Skolkamraterna var lite intresserade av vad jag gått igenom, fast den blyga lilla jag ville inte direkt berätta så mycket ingående.

Nu har det gått 14år sen operationen och jag har det bra. Min rygg funkar och jag kan göra det mesta av allt jag vill och det jag inte får, kan jag klara mig utan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar