Antal besökare

tisdag, mars 22, 2011

Påbörjat v12...

Ja, en ny vecka har börjat, idag har jag satt Ella på dagis så nu får hon busa av sig medan jag tar det lugnt och hämtar mig från allt som varit...

Jag har ju faktiskt haft en Tupperware visning hos mig igår och det blev sålt riktigt bra måste jag säga.. På 7 beställande kunder kom vi upp till 4110kr, så det blev en riktigt lyckad går kväll och jag hoppas att dagens försäljning blir lika bra...

Skulle du vilja göra en beställning? Gå in på TUPPERWARE och leta fram katalogen, månadsbladet och veckobladet, kika och bestäm dig för det du vill ha... En sak kanske ni också borde veta då är ju att expeditions avgiften är på 30kr per beställning.

Vad ska jag säga mer?

Jag har gått in i v32 (31+3 idag) så nu är det inte så länge kvar innan bebisen i magen ska komma ut..
Jag har varit väldigt dålig på att dokumentera denna graviditet vilket jag tycker är synd, men jag har faktiskt tagit några dåliga foton på mig nu med kameran (Kvalitén och bilderna är INTE bra) jag gjorde det lite snabbt bara så att ni faktiskt kan se att jag blivit lite större...
Eller vad säger ni? Är jag större? Jag tycker då det för nu börjar jag ha svårt att ta mig ner på golvet för att plocka upp några av Ellas miljoner leksaker som hon gillar att sprida runt i huset...

Jag klistrar väl in denna också så ni kan läsa själv om mig och min graviditet..

Jag är i vecka 32.
Jag har gått 31 fulla veckor och 3 fulla dagar (v31+3).
Jag är i 7:e kalendermånaden.
Jag är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Jag är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 maj 2011
Du har 59 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 32

Kroppen: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

Barnet: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.


Så nu vet ni lite mer om min graviditet och min bebis i magen...

Ni vill kanske även veta att jag var hos min farmor i förrgår och hon fick gissa på vad jag har i magen... Alla i min släkt på den sidan vet ju att hon har gissat rätt på alla barnbarn och barnbarns barn så jag håller på att hon vet nu också.. Hon säger iaf att jag ska få en pojke denna gång, men att jag borde besöka henne lite närmare förlossningsdagen då magen kan hinna ändras innan dess...

Jag hoppas då iaf bara att ungen har 10 fingrar och 10 tår.. Sen vilket kön det är spelar mig ingen som helst roll...


För alla som kanske funderar över att jag inte skrivit något om Ellas eventuella astma kan här få veta att hennes hosta har nästan helt försvunnit, hon sover MYCKET bättre på natten (mest för att hon inte vaknar av sin hosta) och jag ser nästan en helt ny tjej... Så jag tror på att det fungerar och att detta var problemet.. Även om medicin ankan inte är så rolig för henne så verkar den vara nödvändig just för henne... Men vi får ju höra vad läkaren säger på återbesöket...


1 kommentar:

  1. Finmage! =)

    Tror nog att rubriken blev lite fel, inte ska det vara v 12 heller!!

    /Lisa

    SvaraRadera