Antal besökare

fredag, februari 20, 2015

Bara hälften gjort?

Idag har jag jobbat den lilla stund jag jobbar nu när jag är sjukskriven och trots att jag är med nästan hela förmiddagen så hinner jag inte alls med allt jag vill ha hunnit med under morgonens arbete. 

Vi är 4st som jobbar och hjälper 11 personer att vakna och stiga upp. Vissa av dessa ska duscha, vissa behöver mer hjälp än andra, hos vissa måste vi vara 2... Ja ni fattar...

Denna morgon hann jag springa in hos några och lite hafsigt klä på dem och jag "låtsades" att jag hade all tid i världen (för vi får ju inte stressa ihjäl de äldre) då jag kammade håret, tog på glasögonen och drog iväg rullstolen samtidigt. "Sprang" med frukostskålen, kaffekoppen, smörgåsen, medicinen och servetten balanserandes i en vända då vi inte har tid att gå flera vändor. 

Sen ska man hinna med allt runt ikring. Kolla så allt finns inför helgen, göra extrauppgifterna och om du råkar få någon liten minut över kan vi överväga att använda toaletten......
Men påvägen dit blir du indragen i något annat arbete så knipet tränas ordentligt. 

För att spara tid för andra dukas det inför lunchen långt innan så det blir gjort. Vi brukar även smöra smörgåsar så de är redo inför serveringen.

Men idag slutade jag vid kl. 11.00 så jag var inte med under lunchen och resten av stressen som är på jobbet. 

Stressen som hamnar hos en stannar kvar resten av dagen och jag känner mig aldrig nöjd med min arbetsinsats då jag aldrig hinner göra klart de saker jag vill ha gjort. 


Som undersköterska slutar ALDRIG arbetet…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar