Antal besökare

måndag, oktober 05, 2015

När strejk inte är möjligt...

  Som undersköterska får man inte strejka då detta kan innebära livsfara för vårdtagarna. Men ibland tänker man på hur det skulle se ut om vi strejkade. 

Man skulle behöva göra alla anhöriga medvetna att "från just detta datum kommer din anhörig inte få den hjälp hen behöver om inte ni kommer hit och gör den".

Att alla anhöriga fick ta ledigt eller på annat sätt se till att just deras mamma/pappa fick mat och medicin. 
Jag skulle tro att det skulle gå väldigt fort innan vi skulle få igenom våra krav. 

I ett yrke som vården finns inte plats för neddragningar men ska man få "pappersvändarna" att förstå det så måste man kanske ta till drastiska åtgärder. 

Vår äldreomsorgschef Ejja Häman Aktell anser att man ska höra av sig till henne för att hon ska få höra problemen som finns, men dessa problem är inte nya utan de har funnits LÄNGE och blir bara värre år för år. 

Som chef ska du vara underrättad hur de under dig mår och har det, annars är man ingen aktiv och omsorgsfull chef. 

När man istället för att ge oss resurserna för att utföra vårt jobb ger oss mer pappersarbete kan man ju undra vem ni bryr er om. Ska det se fint ut i papperen eller ska de äldre få må bra?

Att låta de äldre bo i egna lägenheter/ hus och ha punktinsatser när de egentligen skulle må bra mycket bättre på ett boende är absurt. De äldre tvingas leva i en osäker miljö där olika människor har tillgång till deras lägenhet/ hus som de inte riktigt har kontroll över. Anhöriga till de dementa vet aldrig om de stannar hemma eller virrar bort sig i skogen. 

Nej, fy skäms! 
Jag anser som så att de äldre tog hand om oss när de kunde och nu när de behöver hjälp så är det vår tur att hjälpa tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar